Контраст
Шрифт

Правоохоронці Закарпаття викрили медпрацівницю та її спільницю на махінаціях з ковід-сертифікатами

clock
02.02.2022 09:51

Слідчі поліції Головного управління області повідомили про підозру у вчиненні шахрайства медпрацівниці та її спільниці, які незаконно видавали клієнтам міжнародні свідоцтва про вакцинацію. Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранткам запобіжного заходу.

 

Чергову схему з незаконного продажу сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 викрили закарпатські правоохоронці.

У ході досудового розслідування слідчі Головного управління поліції області, за оперативного супроводу співробітників  СБУ, встановили, що 30-річна лікар-інфекціоніст Центру громадського здоров’я, за попередньою змовою з місцевою підприємицею, налагодили схему з продажу міжнародних сертифікатів про вакцинацію нещепленим клієнтам. 

У зв’язку з професійною діяльністю одна з підозрюваних мала безперешкодну можливість виготовляти такі документи. Її спільниця займалася пошуком клієнтів, отримання у них грошових коштів та передачею їм вже готових свідоцтв про вакцинацію. 

Відомо, що для здійснення незаконної діяльності лікар користувалася службовим комп’ютером медзакладу. На всіх ковід-документах фігурантка ставила власні печатки та особистий підпис. Окрім цього, лікарка вносила дані фактично невакцинованих пацієнтів у електронну систему охорони здоров’я.

Свої незаконні послуги жінки оцінили в 3500 гривень за один документ. 

За їхнім місцем роботи вчора, 1 лютого, слідчі поліції Закарпаття, спільно зі співробітниками СБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, провели санкціоновані судом обшуки.

Серед вилученого - мобільні телефони з переписками  та копії документів замовників.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили двом жінкам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у справі триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Схожі матеріали
Діяльність