Правоохоронці забезпечують публічну безпеку в Умані під час святкування Рош га-Шана, - Євгеній Єнін

clock
27.09.2022 10:12

Цього року до Умані Черкаської області на святкування Рош га-Шана прибули близько 23 тисяч паломників-хасидів. Українські поліцейські на «відмінно» впоралися із завданням з забезпечення безпеки. Про це в ефірі телемарафону UAразом розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«Станом на 26 вересня до Умані Черкаської області прибуло 22 тисячі 800 паломників-хасидів. Публічну безпеку і безпеку дорожнього руху забезпечують понад 600 українських поліцейських. Цього разу Держава Ізраїль утрималась від направлення своїх поліцейських представників для допомоги нашим правоохоронцям. Проте маю відзначити, що наші поліцейські цього року впоралися на «відмінно». Поліція здійснювала супровід територією держави автобусів, на яких прибували паломники і ще продовжують прибувати. Лише за минулу добу прибуло понад 300 осіб», - сказав Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС також зазначив, що за час прибування хасидів-паломників до органів поліції надійшло трохи більше 80 звернень про події, пов’язані з їхнім прибуванням на території області.

«Всього було відкрито 10 кримінальних проваджень, складено 15 протоколів про адміністративні правопорушення і майже стільки ж винесено постанов про правопорушення. В цілому ситуація контрольована», - підкреслив Євгеній Єнін.

Схожі матеріали