Піротехнічні підрозділи ДСНС отримали від Японії техніку для гуманітарного розмінування

clock
20.11.2023 19:00

Сьогодні, 20 листопада, у Києві відбулася урочиста передача техніки піротехнічним підрозділам ДСНС України від Японського агентства міжнародного співробітництва JICA та компанії «Shabondama Soap Co., Ltd.2».

40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також контейнери та рідина для гасіння вогню. Оснащення, яке сьогодні надала нам Японія, значно пришвидшить процес гуманітарного розмінування та зробить його безпечнішим для піротехніків. Про це у своєму офіційному Telegram-каналі повідомив очільник МВС Ігор Клименко. 

Міністр внутрішніх справ України подякував Уряду Японії та Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні - Мацуді Кунінорі за надану допомогу рятувальникам.

«Наш вірний партнер - Японія, продовжує допомагати нашій державі, зокрема і в підтримці питань гуманітарного розмінування територій України. Сьогодні попри постійні російські обстріли, вибухотехніки ДСНС щоденно знищують вибухонебезпечні предмети, адже ми, перш за все, хочемо зробити все, щоб цивільне населення могло безпечно повертатись у свої домівки», - зазначив очільник МВС України Ігор Клименко.

У свою чергу, перший заступник Міністра закордонних справ Японії Кійото Цудзі наголосив, що вони будуть й надалі активно співпрацювати з Україною у сфері розмінування та ділитись власним досвідом. 

«Україну та Японію поєднують спільні цінності, тож наша країна й надалі буде підтримувати Україну та тих, хто бореться за її майбутнє, докладаючи усіх зусиль», - зазначив перший заступник Міністра закордонних справ Японії Кійото Цудзі.

Нагадаємо, що Японське агентство міжнародного співробітництва 9 вересня цьогоріч вже передавало українським саперам ДСНС 24 вантажні автомобілі з крановою установкою ISUZU.

«Уряд Японії не вперше надає допомогу нашій державі, зокрема і підрозділам гуманітарного розмінування ДСНС. Ми дякуємо нашим партнерам за підтримку і міцне плече поруч», - наголосила Перша віце-прем'єр-міністр України - Міністра економіки України Юлія Свириденко.

Разом із японською делегацією Глава МВС України Ігор Клименко та в.о. Голови ДСНС України Володимир Демчук оглянули отриману техніку та обладнання.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали