Контраст
Шрифт

НАТО та Румунія об’єдналися для підготовки українських парамедиків

clock
25.10.2022 14:40

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи та Румунія підписали угоду про співпрацю щодо навчання парамедиків для українських служб швидкого реагування.

Цей тренінг допоможе підвищити спроможність української медичної системи в умовах широкомасштабної збройної агресії рф проти України – ситуації, яка погіршилася із настанням зими та поточними викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19. Навчання проходитимуть у Румунії за сприяння Департаменту з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії.

Румунія та Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи забезпечать фінансову підтримку, необхідну для проведення тренінгів та покриття пов’язаних витрат через Цільовий фонд реагування на пандемію.

24 жовтня у штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія з нагоди підписання угоди за участі Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ Румунії Раеда Арафата, Постійного представника Румунії при НАТО, посла Дана Некулаеску та пана Тіма Ланнана, Голови Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи.

Цільовий фонд реагування на пандемію був створений у 2022 році для реагування на пандемію COVID-19. Сьогодні в рамках реалізації Трастового фонду надається гуманітарна підтримка Україні, що включає доставку медичного обладнання та витратних матеріалів, освітню підтримку в таких сферах, як підготовка парамедиків. Усе це сприяє підвищенню готовності та стійкості національної системи охорони здоров’я України.

Схожі матеріали
Діяльність