Контраст
Шрифт

На Львівщині судитимуть 9 мешканців різних областей за підробку та використання підроблених Covid-сертифікатів

clock
11.02.2022 14:56

Лише від початку цього тижня слідчі та дізнавачі поліції Львівщини відкрили ще 29 кримінальних проваджень за такими фактами.

Так, підроблене свідоцтво про вакцинацію було виявлене у 29-річної мешканки Тернопільської області під час перетину нею пункту пропуску «Шегині-Медика». Дізнавачі відділу поліції №1 Яворівського районного відділу поліції повідомили їй про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до двох років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім того, слідчі Яворівського районного відділу поліції повідомили про підозру 25-річному мешканцю Волинської області за скоєння правопорушень, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до чотирьох років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Загалом упродовж цього тижня дізнавачі поліції Львівщини відкрили 18 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених Covid-сертифікатів за ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, 6 особам оголошено підозру. У 5 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Крім того, за цей період слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкрили 11 кримінальних проваджень за фактами підробки довідок про вакцинацію, Covid-сертифікатів, міжнародних сертифікатів про вакцинацію, результатів ПЛР-тестів, з них 9 - за  ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та  2 - за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Про підозру повідомлено 4 особам. У 4 провадженнях досудове розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Правоохоронці вкотре закликають: не підробляйте і не купуйте підроблені свідоцтва про вакцинацію, будьте відповідальними!

Відділ комунікації поліції Львівської області

 

Схожі матеріали
Діяльність