Контраст
Шрифт

На Донеччині відкрили чотири поліцейські станції

clock
19.01.2022 20:45

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» запрацював у Маріупольській ТГ. Про безпеку 19 тисяч громадян будуть піклуватися п’ять поліцейських. Сьогодні, 19 січня, офіцери отримали сучасні офіси та нові службові автомобілі Suzuki Vitara. У громадах Донеччини відкрито вже 20 поліцейських станцій, що забезпечує постійне перебування поліції поруч із мешканцями. 

Станції запрацювали в населених пунктах Старий Крим, Бердянське, Виноградне та Покровське. Загалом новий поліцейський сервіс отримають жителі 13 сіл і селищ, що входять до складу Маріупольської територіальної громади.

«П’ять поліцейських офіцерів громади постійно будуть перебувати з вами, опікуватися вашими проблемами, надавати постійну допомогу, надалі – й мешкати в цій громаді, проводити з вами 80-90 відсотків свого часу, а отже відчувати та розуміти ваші потреби, бо вони стануть їхніми потребами. Разом ми підвищимо рівень безпеки у кожному селі», - розповів Начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко.

Кожен офіцер громади забезпечений новим транспортом, спецзасобами і технікою, необхідними для оперативного реагування на будь-які виклики. У нових офісах створено комфортні умови для прийому громадян. Оснащення поліцейських є результатом спільних зусиль Нацполіції та громади. Для реалізації проєкту Маріупольською міськрадою було виділено 4,3 млн гривень.

«Кожна окраїна, кожне селище має відчувати безпеку. «Поліцейський офіцер громади» - це основа безпеки та розвитку громади. При підтримці Національної поліції Маріуполь входить до топу найбезпечніших міст України, навіть в особливий час, в особливих умовах», - сказав голова Маріупольської міської ради Вадим Бойченко.

Поліцейські офіцери громади пройшли конкурсний відбір і спеціальне навчання, мають навички першої домедичної допомоги в різних ситуаціях – від ДТП до потоптання.

Довідково. Загалом на Донеччині до проєкту «Поліцейський офіцер громади» долучилися 18 територіальних громад, у яких відкрито 20 поліцейських станцій. 


Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність