Контраст
Шрифт

На Дніпропетровщині поліція припинила діяльність нарколабораторії з щомісячним оборотом у мільйон гривень

clock
09.02.2022 11:44

Двоє чоловіків на території Нікопольського району облаштували лабораторію з виготовлення метамфетаміну, метадону і Alpha-PVP. Збували психотропи на території Дніпропетровської області через мережу Інтернет.

Викрили незаконну діяльність наркозбувачів слідчі обласної поліції Дніпропетровщини, спільно із працівниками Управління служби безпеки України в Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області. Під час проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що організували незаконний бізнес двоє 24-річних мешканців м. Дніпро. В одному із сіл Нікопольського району обладнали нарколабораторію, де виготовляли та фасували психотропи. Як з’ясували поліцейські, збували психотропні речовини чоловіки через мережу Інтернет на території всієї області.

7 та 8 лютого за місцем розташування лабораторії та місцем проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Під час слідчих дій поліцейські вилучили обладнання для виготовлення психотропів, понад 400 каністр з різними психотропними речовинами, понад 20 тис. доларів США та понад 20 тис. гривень, понад 18 кг кристалічної психотропної речовини, банківські картки, ноутбуки, мобільні телефони, флеш носії та чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність наркозбувачів.
  
За цінами «чорного ринку» вартість вилучених речовин становить майже 5 мільйонів гривень. 

Вилучені речові докази направили на проведення експертизи. Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

8 лютого слідчим за погодженням із прокуратурою фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. До суду скеровано клопотання про обрання чоловікам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває слідство. 

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Схожі матеріали
Діяльність