Мародерили на Київщині: правоохоронці скерували до суду справу щодо шістьох військових рф

clock
29.11.2023 16:20

Правоохоронці скерували до суду справу щодо шістьох російських військовослужбовців, які в березні 2022 року розграбували майно мешканців села Богданівка Київської області.

У ході слідства правоохоронці зібрали доказову базу причетності до воєнного злочину чотирьох командирів відділень зенітно-ракетної батареї №6 танкового полку військової частини N93992 центрального військового округу зс рф та двох стрілків-зенітників цього підрозділу.

За матеріалами розслідування, ці російські військовослужбовці увірвалися до будинку в селі Богданівка та залишилися там проживати. Надалі, коли тікали з Київщини, вивезли з помешкання усе цінне майно на БМП на понад 223 тисячі гривень.

Свої злочини російські загарбники фільмували на мобільний телефон, щоб похизуватися «подвигами» перед співслужбовцями та своїми родичами в росії.

Надалі під час вимушеної втечі з території Київщини один із росіян забув у своїй військовій куртці флешку з відеозаписами. Це відео стало одним із доказів воєнного злочину окупантів.

28 листопада до Броварського міського суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням шістьох російських військовослужбовців за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Національна поліція України

Схожі матеріали