Контраст
Шрифт

Індивідуальні номерні знаки: як замовити, щоб не отримати відмову

clock
29.03.2023 11:42

За перші чотири дні, коли відновили послугу замовлення індивідуальних номерних знаків, було схвалено виготовлення 289 комплектів. У тому числі 234 заявки погодили в Електронному кабінеті водія.

Індивідуальні номерні знаки є унікальними. Для цього у функціоналі є поле перевірки доступності комбінації символів. Якщо вказаний напис вже обраний іншою особою для іншого транспортного засобу, то виготовлення такого макету буде неможливим і функціонал одразу сповістить замовника. 

Проте існує перелік підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків, коли адміністратор сервісного центру МВС перегляне заявку і може її відхилити.

Індивідуальні номерні знаки не можуть бути тотожними або схожими за накресленням із номерними знаками, які видають під час державної або відомчої реєстрації транспортних засобів в Україні. На індивідуальних номерних знаках забороняється одночасне використання літер української і латинської абеток, за винятком літер, що збігаються за написом.

На індивідуальних номерних знаках можна розміщувати літери — української чи латинської абетки, цифри та навіть графічні елементи. Графічний елемент можна додати при замовленні макету офлайн в будь-якому сервісному центрі МВС. А онлайн додати такий елемент не є можливим, адже для розміщення зображення потрібно надати також документи, які підтверджують право на продукування копій цього авторського твору. 

Цифрова держава і зручний державний сервіс — це те, що українці будують навіть під час війни. Головний сервісний центр МВС і надалі працюватиме над рішеннями, які дозволять спрощувати отримання державних послуг.

Головний сервісний центр МВС

Схожі матеріали
Діяльність