Ігор Клименко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Карло Формозою

clock
26.09.2024 16:23

Сьогодні, 26 вересня, у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч Глави відомства Ігоря Клименка з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Карло Формозою. Також до складу італійської делегації увійшов заступник Глави Місії Посольства Італійської Республіки в Україні Франческо Пеше.

На початку перемовин Міністр внутрішніх справ України привітав Карло Формозу на новій посаді, а також подякував Італії за всебічну підтримку та допомогу Україні під час головування в G7.

«Радий зустрічати вас у Міністерстві внутрішніх справ України. Ви нещодавно на посаді, але вже встигли провести чимало зустрічей. В тому числі з керівниками правоохоронних секторів. Я вдячний за ваші наміри у допомозі нашій країні, яка зіткнулася з повномасштабним вторгненням. Приємно, що ви вже розумієте наші потреби і готові долучитися до цієї допомоги», – заявив Ігор Клименко, звертаючись до партнерів.

Зокрема, сторони обговорили майбутню зустріч Міністрів внутрішніх справ країн G7, яка невдовзі відбудеться в Італії та четверту Конференцію з питань відновлення України.

«Шановний пане Міністре, я вдячний за ваш прийом та цю зустріч. Я дуже давно хотів зустрітися з вами, і нарешті маю цю нагоду. І сподіваюся ми зможемо наростити нашу співпрацю та покращити взаємовідносини між нашими інституціями. Наразі Італія головує у Групі G7 і всебічно сприяє вступу України до ЄС», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Карло Формоза.

Окремо Ігор Клименко поінформував партнерів про участь працівників системи МВС у відсічі збройній агресії рф. Зокрема, Міністр внутрішніх справ розповів, що значна кількість особового складу безпосередньо бере участь у бойових діях та забезпечує порядок на деокупованих територіях. Це Національна гвардія, Державна прикордонна служба, Національна поліція та ДСНС України.

«Враховуючи кількість поранених через ворожі атаки, а також у бойових діях, ми потребуємо допомоги у медичному секторі МВС. Зокрема, це зобов’язує нас до відкриття додаткових хірургічних відділень та реабілітаційних центрів. На першому місці для нас зараз ментальне здоров‘я наших військових. Саме тому цього року ми відкриваємо центр ментального здоров’я», – заявив Міністр внутрішніх справ.

Своєю чергою Карло Формоза заявив, що його країна готова долучитися та допомогти Міністерству внутрішніх справ з навчанням для лікарів, організувавши їх поїздку до Італії.

«Ваша країна щоденно стикається з надзвичайно великими викликами під час цієї жорстокої війни. Утім на цьому шляху ви не єдині і ми готові всебічно допомагати вам. Ця координація також полягає у сприянні виконання реформ, які в майбутньому покращать безпекову ситуацію у вашій країні. Сподіваюсь ви станете членом Європейської родини», – запевнив Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні.

За підсумками зустрічі сторони домовились координувати дії щодо подальшої підтримки МВС у правоохоронному секторі, а також сприянні розбудови медичної інфраструктури відомства.

«Дякую за цю зустріч і дякую за підтримку Італії наших громадян у цей тяжкий час для нашої країни. Після завершення війни нам буде не легко, але я хочу, аби наша співпраця лише посилювалась», – резюмував Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали