Ігор Клименко про 6 день ліквідації катастрофи на Каховській ГЕС

clock
11.06.2023 20:40

Всі служби Кабінету Міністрів, МВС, 5 військових обласних адміністрацій та добровольці продовжують долати наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Керівник Штабу — Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підсумував зроблену роботу за день.

«Працюємо в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях.На даний момент я знаходжуся у Херсонській області і тут бачимо,  як, попри значні опади,відступає берегова лінія — вже на 350-400 метрів»,— повідомив Міністр.

Ігор Клименко додав, що на даний момент вирішується питання забезпечення населення питною та технічною водою. Вивчаються проблеми зі свердловинами, буріння нових артезіанських скважин, а також підвезення технічної та питної  води до домівок громадян.

«Щоб у людей була впевненість у завтрашньому дні, щоб не було остраху — ми також вивчаємо питання меліорації, утримання худоби вдома. Великі площі сільгосппідприємств втратили або втрачають воду для зрошення великих площ. Тому це пріоритет Уряду на сьогоднішній день. Щоб кожен населений пункт був забезпечений водою», — розповів Ігор Клименко

На цьому етапі вода буде привозна. Працюватимуть стаціонарні та мобільні пункти видачі води. Протягом кількох тижнів будуть вирішуватися технічні питання наявності води в кожній окремій громаді. Наразі спеціалісти вивчають поведінку річки Дніпро та інших річок, які були затоплені у 50-х роках, коли запускалася Каховська ГЕС. 

«Ми намагаємося зробити все у безпековому плані, щоб наші громадяни не перебували на територіях, куди може повернутися вода. Тому закликаю громадян, які хочуть зафільмувати, як відходить вода, утриматися від цього, бо це вкрай небезпечно. Ґрунт не стійкий, маємо проблему з болотами, які затягують у себе все живе. Бережіть своє життя! Ми зробимо все, щоб забезпечити громадян водою і щоб кожний відчував себе у безпеці», — завершив своє звернення Міністр Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали