Гібридні загрози, обмін досвідом та нові виклики: українська та молдавські експерти обговорили посилення співпраці

clock
25.11.2023 17:00

Гібридні загрози та виклики унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну обговорили під час зустрічі українські та молдовські екперти. Захід організований в рамках Платформи Україна-НАТО з протидії гібридній війні. Він відбувся вперше у Кишиневі 21-22 листопада. 

Під час зустрічі вдалося зміцнити діалог і співпрацю між установами безпеки та оборони України та Молдови, а також посилити міжвідомчу співпрацю. До обговорень також долучилися представники країн Альянсу та Місії партнерства ЄС у Молдові. Учасники зосередилися на низці питань, пов’язаних із гібридними загрозами та стійкістю. 

Обговорили, зокрема, стратегічні комунікації та дезінформації, урядове та міжурядове співробітництво, енергетичну безпеку та захист критичної інфраструктури.

"Ці експертні консультації спрямовані на посилення стійкості та сприяння запобіганню та протидії гібридним атакам. Присутність такої кількості експертів є унікальною можливістю висвітлити та проаналізувати спільні гібридні ризики та загрози для Молдови та України", - зазначила голова Офісу зв’язку НАТО в Молдові Мікаела Шімакова.

Детальніше - за посиланням. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали