Контраст
Шрифт

Євгеній Єнін: До кінця року МВС планує передати на умовах фінансового лізингу 2 тисячі квартир поліцейським і рятувальникам

clock
22.02.2022 15:22

Про це сьогодні, 22 лютого, розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін під час вручення сертифікатів про забезпечення житлом на умовах фінансового лізингу шести співробітникам Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Уряд відновив важливий соціальний проєкт - відтепер працівники Нацполіції та ДСНС можуть знову скористатись програмою фінансового лізингу для отримання житла. Механізми соціального захисту працівників системи МВС будуть працювати ефективно, з урахуванням усіх законодавчих змін.

«Програма лізингу для працівників системи МВС, на жаль, не працювала близько 2-х років. ЇЇ відновлення – наш спільний здобуток. Це надзвичайно важливий соціальний проєкт МВС і Міністерства економіки України, що надає можливість отримати житло на пільгових умовах. Держава покриває до 40% лізингових платежів та 100% видатків на обслуговування договору», - сказав Євгеній Єнін.

Крім цього, перший заступник очільника МВС наголосив, що забезпечення житлом - це вагомий драйвер професійної мотивації у щоденній роботі поліцейських і рятувальників.

«Кожен працівник системи МВС повинен бути впевнений у своєму спокійному та стабільному майбутньому. Це не просто право на лізинг, це право на безпечне майбутнє», - зазначив він.

МВС послідовно реалізує активну політику щодо розв`язання соціальних проблем працівників та їхніх членів сімей. І вже з 1 лютого кожен працівник системи МВС отримує підвищену заробітну плату у розмірі 10%. 

«Ці кошти нам вдалося залучити завдяки успішній реалізації спецоперації «Акциз», яка забезпечила додаткові надходження до державного бюджету в розмірі 2,8 мільярда гривень. Зростання зарплати базується на наших із вами спільних досягненнях», - поінформував перший заступник міністра.

Своєю чергою перший заступник міністра економіки України Денис Кудін зазначив:

«Сьогодні важлива подія – масштабний перезапуск лізингової програми двома міністерствами - МВС та Мінекономіки. Проєкт реалізований у рамках програми Президента України «Доступна мрія», завдяки якому кожен українець повинен мати право на отримання/придбання житла на доступних умовах. Відтепер придбати житло можна буде без першого внеску та подальшим щомісячним відшкодування від держави. На сьогодні у черзі перебуває понад 3000 правоохоронців та працівників ДСНС, які потребують житло», - сказав він. 

Нагадаємо, 2 лютого Уряд прийняв рішення щодо поліпшення соціального захисту поліцейських, осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту шляхом забезпечення їх житлом на умовах фінансового лізингу.

Також сьогодні, 22 лютого, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що відновлення програми лізингу для працівників системи МВС – наш спільний здобуток.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність