Для українських медійників МВС спільно з НГУ провели навчання по тактичній медицині

clock
13.09.2023 13:40

Для журналістів провідних ЗМІ, за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України спільно з Національною гвардією України, відбулось заняття із тактичної медицини. 

На чолі із інструктором Нацгвардії Олександром Корнійчуком на псевдо “Байкер” журналісти провели день, аби закріпити свої вміння і навички по тактмедицині, спробувати на практиці швидко реагувати на виклики під звуки пострілів, накладати турнікети та вкотре перевірити свою тактичну аптечку, адже усі ці складові можуть врятувати ваше життя.

“Байкер” не лише показував базові речі, які нині в умовах війни, мають знати усі українці, а й ділився спогадами та історіями з життя, як йому вдавалося рятувати людей.

Почалося навчання із розбору бандажів та бинтів, адже за словами інструктора медичної служби, неякісні матеріали можуть лише нашкодити пораненому, а не допомогти. Це стосується і турнікетів, адже дешевий продукт не матиме жодного значення в аптечці. Однак не вміння користуватись турнікетом так само небезпечно, як і його погана якість. 

Олександр Корнійчук згадав військовослужбовця Національної гвардії України Дмитра Фінашина, який отримавши поранення у зоні бойових дій, зміг врятувати своє життя, правильно наклавши на руку турнікети. Нині Фінашин має ампутацію кінцівки, проте залишився живим, отримавши звання Героя України.

Вчилися медійники й тампонувати рани, евакуйовувати пораненого з полю бою під звуки пострілів та “досліджували” свої аптечки, аби усе було лише необхідне та надійне. До навчання долучились комунікаційники, журналісти та оператори, які зокрема їздять на фронт, нерідко і на “нуль”.

Однак вміння надавати домедичну допомогу, особливо у стресових ситуаціях має бути у кожного українця, адже російські окупанти завдають ударів не лише у зоні бойових дій, а й по всій території нашої країни. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали