Діти героїчного народу — теж герої: Керівництво держави відзначило маленьких українців за неймовірні вчинки під час війни

clock
12.08.2022 17:27

Сьогодні, 12 серпня, у День молоді, у Маріїнському палаці за участі Президента України Володимира Зеленського та Першої Леді відбулася патріотична акція «Діти-рятувальники — герої війни».

Голова держави відзначив вісім маленьких героїв, які своїми вчинками довели, що з такими хоробрими та щирими дітьми на Україну чекає прекрасне майбутнє.

«Сьогодні ми нагороджуємо наших маленьких великих українців. Наше майбутнє. Вчинки ваші — міцні та дорослі»,- сказав Володимир Зеленський.

Так, наприклад, дванадцятирічний Гліб із Харкова, під час обстрілу міста касетними бомбами накрив собою меншого від себе хлопчика. Осколок потрапив Глібу просто в серце, але він, на щастя, вижив і врятував життя іншій дитині.

Десятирічний Максим із Бердянська, маючи порушення аутистичного спектра, наближає нашу перемогу своїм талантом, малюючи картини, а виручені за них гроші віддаючи ЗСУ.

Семирічний Єгор, із села Щестовиця на Чернігівщині, змайстрував собі дерев’яний автомат та охороняв вулицю свого села, на якій вціліло всього три будинки. А сьогодні допомагає піротехнікам ДСНС, повідомляючи, де на околицях знаходяться вибухонебезпечні предмети.

Андрій, із села Колонщина, під час окупації Київщини він став аеророзвідником, допомагаючи місцевій ТРО. Результат його роботи — спалена колона із півсотні одиниць рашистської техніки, що рухалась на Київ.

«Ваші історії надихають кожного із нас. Вони надихають рятувальників, які щодня рятують людей від пожеж та руйнувань. Ви надихаєте наших воїнів. Ви надихаєте десятки тисяч людей, які щодня наближають нашу перемогу. Ви — наші герої та натхнення», — сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Кожному з присутніх дітей Денис Монастирський вручив цінні подарунки, а Голова ДСНС Сергій Крук — дитячу форму рятувальника.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали