Аби не допустити колапсу на дорогах, рух громадського транспорту в Києві змінять - Олексій Білошицький про підтоплення станцій метро (ВІДЕО)

clock
09.12.2023 10:30

На півроку через підтоплення перестануть курсувати потяги метро на частині синьої гілки в столиці. Через це спостерігатиметься певне навантаження на транспортну систему. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі, анонсувавши зміни в організації дорожнього руху в столиці. Деталі про нововведення в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. 

«Збільшується навантаження на громадський транспорт. Його кількість потрібно збільшити. Також слід змінити маршрути руху транспортних засобів. Звісно, це навантаження на дорожню інфраструктуру, тому будуть ухвалені відповідні рішення на цей період, аби не допустити транспортного колапсу», - наголосив Олексій Білошицький. 

У звʼязку із перерозподілом потоків транспортних засобів будуть впроваджені зміни у дорожньому русі та збільшена кількість патрулів на вулицях Києва. 

«Перш за все говоримо про площу Либідську. Там є два розворотних кільця, які завантажені припаркованими транспортними засобами. Наразі для полігшення ситуації ці два кільця потрібно зробити проїзними лише для громадського транспорту», - зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції. 

Відтак решта транспортних засобів переправлять на розворот на вулиці  Велику Васильківську та Антоновича. Це дозволить полегшити рух громадського транспорту та перерозподілити рух автомобілів та вантажівок. 

Окрім того, на вулиці Антоновича облаштують додаткову зупинку громадського транспорту ближче до входу в метрополітен. Також на більш завантажених відрізках дороги в столиці запровадять зміни в роботі світлофорів.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали