66 тисяч жінок боронять країну на фронті та у тилу у лавах відомств системи МВС

clock
05.07.2022 13:47

У коментарі Національному інформаційному агентству Укрінформ щодо гендерної політики у МВС України, заступниця міністра МВС Катерина Павліченко зазначила, що близько 66 тисяч жінок зараз працюють у підрозділах МВС, зокрема, - у Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держприкордонслужбі та у Державній міграційній службі.

6 тисяч жінок несуть службу у Нацгвардії, і 400 з них відносяться саме до керівного складу НГУ. Також понад 25 тисяч жінок працюють у лавах Нацполіції, з них 2 тисячі - на керівних посадах. У Держприкордонслужбі несуть службу більше 11 тисяч жінок, з них майже 150 - на керівних посадах. Рятувальниць наразі 12 тисяч, і 4,5 тисячі жінок працюють у Державній міграційній службі України.

«Хочу сказати, що 5 тисяч 640 жінок із системи МВС України мають статус учасника бойових дій. І, на превеликий жаль, маємо 25 жінок з системи МВС, які загинули при обороні України. У нас також є інформація про тих жінок, які зникли без вісти, тих, які знаходяться у полоні, тож щодо втрат картина може бути не повною», - зазначила заступниця міністра МВС України.

Схожі матеріали