Контраст
Шрифт

Проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності ... »

Відповідно до статей 9, 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон), з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань 01 вересня 2021 року оприлюднюється проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері провадження охоронної діяльності» (далі – проєкт акта), пояснювальна записка та аналіз його регуляторного впливу: https://mvs.gov.ua/uk/ministry/proekti-normativnix-aktiv/ projekt-zakonu-ukrayini-pro-vnesennya-zmin-do-zakonu-ukrayini-pro-osoblivosti-zdiisnennya-derzavnogo-naglyadu-kontrolyu-u-sferi-gospodarskoyi-diyalnosti-23021.

Проєкт акта розроблено Міністерством внутрішніх справ України з метою вирішення проблемних питань, пов’язаних із створенням суб’єктами охоронної діяльності перешкод діяльності представників правоохоронних та інших органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, а також громадянам у здійсненні ними повноважень, наданих їм законами та іншими нормативно-правовими актами, учинення такими суб’єктами господарювання дій, що посягають на права, свободи та власність фізичних осіб, а також ставлять під загрозу їх життя та здоров’я, честь, гідність і ділову репутацію.

Проєктом акта передбачається внести зміни в абзац другий статті 3 Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» щодо наділення органу державного нагляду (контролю) у сфері провадження охоронної діяльності, його посадових осіб правом на здійснення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства у сфері охоронної діяльності.

Електронні консультації з громадськістю щодо проєкту акта проводяться тут. Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом місяця з дати опублікування в письмовому вигляді на поштову адресу: вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601, або на електронну адресу: [email protected].

Відповідно до частини першої статті 20 Закону зауваження та пропозиції щодо оприлюдненого проєкту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються також на адреси Державної регуляторної служби України: поштову: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011;електронну: [email protected].

Проєкт закону та всі пов’язані документи

Діяльність