Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду...»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері провадження охоронної діяльності» (далі – проєкт акта), що оприлюднений 01 вересня 2021 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту акта поширюватиметься на такі соціальні групи населення та заінтересовані сторони: громадяни; орган державного нагляду (контролю) у сфері провадження охоронної діяльності (МВС); суб’єкти охоронної діяльності.

Можливими наслідками реалізації проєкту акта для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • підвищення якості надання послуг з охорони майна та громадян;
  • запобігання порушенню конституційних прав і свобод людини та громадянина, недопущення виникнення загрози їх життю та здоров’ю, середовищу  проживання і життєдіяльності суб’єктами охоронної діяльності;
  • створення умов для відновлення законних прав та інтересів громадян,  суб’єктів господарювання, представників правоохоронних та інших органів державної влади, органів місцевого самоврядування при порушенні законодавства у сфері  провадження охоронної діяльності;
  • забезпечення рівності прав і законних інтересів усіх суб’єктів господарювання, що мають ліцензії на провадження охоронної діяльності.


Пропозиції та зауваження до проєкту акта приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту акта надаються за номером телефону  (044) 256 10 39. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Владислав Майборода.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту акта буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності» щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері провадження охоронної діяльності»