Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови КМУ «Про затвердження Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку внесення відомостей про належного користувача транспортного засобу до Єдиного державного реєстру транспортних засобів» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 17 лютого 2022 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на такі соціальні групи населення: суб’єкти господарювання (власники транспортних засобів) та громадяни (власники транспортних засобів) і майбутні належні користувачі.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту постанови: суб’єкти господарювання (власники транспортних засобів) та громадяни (власники транспортних засобів) і майбутні належні користувачі.

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • подання електронної заяви (без додавання сканованих документів) через вебдодаток Елетронного кабінету водія або Портал Дія;
  • діджиталізація процедури внесення та виключення відомостей про належного користувача без відвідування ТСЦ МВС шляхом подання електронної заяви та накладення заявниками електронних підписів;
  • удосконалення процесу виключення відомостей про належного користувача транспортного засобу з Реєстру автоматично або в односторонньому порядку власником ТЗ, або належним користувачем за погодженням власника ТЗ через Електронний кабінет водія або Портал Дія;
  • скорочення часових витрат на отримання послуги в 6 разів (з 1 години до 10 хвилин).


З'явились чітка вимога щодо анулювання внесення відомостей про належного користувача ТЗ, а саме:

  • установлення факту внесення до Реєстру відомостей про належного користувача з порушенням вимог цього Порядку чи інших нормативно-правових актів;
  • установлення факту внесення до Реєстру відомостей про належного користувача на підставі підроблених документів (відомостей). У разі встановлення таких фактів, уповноважений працівник сервісного центру МВС негайно інформує територіальні органи (підрозділи) Національної поліції.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дати оприлюднення у письмовій формі на електронну адресу: [email protected] .

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 71. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Ірина Турська.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови оприлюднений 20 травня 2022 року у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю».