Контраст
Шрифт

За рік роботи Системи автоматичної фіксації порушень ПДР кількість ДТП у місцях встановлення камер знизилась на 65% - Олексій Білошицький

clock
04.11.2021 15:56

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький закликав територіальні громади долучатися до Системи автоматичної фото- та відео фіксації порушень правил дорожнього руху. Адже за короткий час своєї роботи, цей підхід забезпечення безпеки дорожнього руху показав свою ефективність.

Про це він сказав під час форуму «Україна 30. Безпечна громада».

«Я хотів би звернутися до громад з приводу організації безпеки дорожнього руху на місцях. Організація дорожнього руху покладена саме на органи місцевого самоврядування. Зараз ми говоримо саме про ті норми, які закладаються і у проектування, і у реконструкцію доріг. На жаль, можу констатувати, що на місцях і у громадах даному питанню приділяють мало фахової уваги. За наслідками неефективних кроків у безпеці дорожнього руху у нас перевищує, можливо, всю іншу кількість загиблих разом. Відразу хочу спонукати голів громад зв’язуватися з керівниками Управлінь патрульної поліції та керівниками відділів безпеки дорожнього руху патрульної поліції для надання допомоги і консультацій, щоб ми разом могли працювати над безпекою дорожнього руху», - сказав Олексій Білошицький.

Він поділився успішним кейсом у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

«За час роботи системи автоматичної фіксації ми маємо понад 3 мільйони складених постанов, понад 2,5 мільйони постанов вже оплачені, що принесло держбюджету 0,5 мільярда гривень. Але тут я хочу наголосити, що принцип роботи системи автоматичної фіксації – не каральний, а превентивний. Саме тому МВС впровадило відкритий метод встановлення камер автоматичної фіксації, на відміну від багатьох країн, де такі камери встановлюють приховано», - наголосив він.

В порівняльному аналізі, за рік роботи Системи кількість ДТП у тих місцях, де встановлено камери, знизилась на 65%.

«Наразі ми маємо 236 камер, до кінця року будемо мати 270. За наступні два роки ми збільшимо кількість камер до 580. Це лише та кількість камер, які будуть встановлені МВС. А я хочу заохотити громади долучатися до Системи, проводити аналіз і звертатися з пропозиціями про встановлення камер автоматичної фіксацій порушень ПДР», - наголосив Олексій Білошицький.

Нагадаємо, на сайті МВС постійно оновлюється інформація про розміщення камер авто фіксації порушень ПДР, лише за минулу добу на дорогах України з’явилось ще 18 камер.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність