Контраст
Шрифт

У вишах МВС вивчатимуть новий курс «Взаємодія поліції із громадою»

clock
25.11.2021 12:38

У Маріуполі викладачі усіх вишів системи МВС пройшли курс  із підготовки тренерів - «Взаємодія поліції із громадою». Його розробила Консультативна місія ЄС (КМЄС) разом із Канадською поліцейською місією в Україні. Невдовзі педагоги почнуть викладати цей предмет у своїх ЗВО.

Першу групу інструкторів міжнародні партнери  підготувати у травні цього року в Донецькому державному університеті внутрішніх справ. Представник ЄС та Канади передали викладачам знання які українські тренери можуть передати своїм колегам. Усі, хто закінчив навчання, здобули відповідну кваліфікацію, щоб викладати курс «Взаємодія поліції із громадою» (Community policing) курсантам у своїх ЗВО.

Освітня програма «Взаємодія поліції із  громадою» містить найкращі міжнародні практики. Наразі вона поширена серед усіх університетів системи МВС України та є частиною навчальних  програм. 

У представництві КМЄС повідомили, що надаватимуть підтримку усім вишам для запуску власного курсу «Взаємодія поліції із  громадою» для курсантів.

 У заході з нагоди закінчення підготовки викладачів взяла участь заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. 

«Сьогодні поліція, спільно з громадою, працює над розв'язання проблем та викликів, які постають перед певною громадою. Проєкт спрямований на взаємодію між правоохоронними органами та населенням, і базується на принципах довіри, підтримки та взаємодопомоги» - зазначила Катерина Павліченко під час відкриття заходу.

Вона також подякувала закордонним партнерам активну допомогу у створенні програми. 

«Взаємодія поліції із громадою є одним із головних пріоритетів КМЄС. Сприяння  побудові довірі між правоохоронцями та громадянами шляхом діалогу та надання професійних поліцейських послуг є важливою складовою в будь-якому суспільстві, – сказав голова КМЄС Антті Хартікайнен.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність