В Україні завершується Всесвітня акція «16 днів активізму проти насильства», присвячена правам людини

clock
10.12.2021 12:26

Акція проводилася з 25 листопада по 10 грудня. Майже кожен день з 16-ти має своє змістовне наповнення і підкреслює, що будь-які прояви насильства є порушенням прав людини.

Головною подією в рамках даної інформаційної кампанії стало відкриття виставки «Річ у тім 2.0» у Києві. Захід стартував за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також за участі першої леді Олени Зеленської та Міністерства соціальної політики. Відео, створені в межах кампанії, можна переглянути на сайті.

У продовження інформаційної кампанії у багатьох містах країни поліцейські разом з органами місцевої влади та громадськістю організовували локальні заходи.

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зазначила, що кожна держава покликана захищати базові права та свободи її громадян, кожен із яких має право бути почутим та прийнятим не тільки державою, а і суспільством.

«Акція завершується, але я переконана, що спільна робота принесе плідні результати. Тільки у вільному, демократичному суспільстві зі свідомими громадянами можливий успіх і процвітання кожної родини та держави в цілому», - сказала Катерина Паволіченко.

Довідково: 10 грудня 1948 році, в паризькому палаці Шайо, ООН визнала права людини «на життя, свободу і недоторканість особи для всіх без винятків», підписавши Загальну Декларацію прав людини. Принципи, закріплені в Декларації, актуальні сьогодні. Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. У підготовці документу брало участь 50 держав. Декларація складається з преамбули та 30 статей. Загальна декларація разом з Міжнародними пактами про права людини іноді позначається як Міжнародний Білль про права людини. Україна ратифікувала ці пакти у 1973 році. 

Нагадаємо, в Україні триває акція «16 днів активізму проти насильства».

Важливо, що довіра до Нацполіції зростає - громадяни частіше звертаються за допомогою через домашнє насильство. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали