У киянина вилучили наркотиків та психотропів на понад 4 мільйони гривень

clock
29.07.2021 13:21

«Товар» зловмисник приховував у банках із миючими засобами та відправляв клієнтам під виглядом побутової хімії. А для зберігання та фасування заборонених речовин спеціально орендував квартиру в одному з районів столиці. Тепер за такий наркобізнес йому загрожує до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в м. Києві ДБН НПУ отримали інформацію про те, що мешканець столиці займається безконтактним дрібнооптовим збутом наркотиків та психотропів за допомогою поштових відправлень.

Встановлено, що молодик з метою прикриття незаконної діяльності орендував квартиру у Подільському районі, так звану «фасувальню». Там він пакував наркотики та психотропи для відправки по всій території держави, ховаючи в банки з миючими засобами. За товар клієнти розраховувалися з ним криптовалютою – біткоїнами.

Оперативники спільно зі слідчими Подільського управління поліції затримали 23-річного наркодилера на одній із вулиць району. Чоловік якраз йшов здійснити чергову відправку заборонених речовин. Під час огляду вмісту посилок правоохоронці вилучили два пакунки з амфетаміном та мефедроном.

У результаті невідкладного обшуку в орендованому помешканні зловмисника працівники поліції виявили кілограм амфетаміну, понад пів кілограма «Альфа PVP» та мефедрону, триста шоколадних цукерок з псилоцибіновими грибами, двісті пігулок «екстазі», канабіс, марки ЛСД, псилоцибінові гриби.

Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами «чорного» ринку сягає більше чотирьох мільйонів гривень.

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством правопорушнику загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські встановлюють джерело та канал постачання наркозасобів і психотропних речовин. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вказаної незаконної діяльності.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

yG2qyRPd0kS7asb82bOMIP1ERcbpQsZKits2T7Jz.jpg

HQzm4WP671jtOo8VUWoijiKTI6zmbOL1AfEaKCBy.jpg

Hvd1BVPQWSdtydI7LGxhOSGwsmVg7HDSZwHgkqM3.jpg

XRP4RMIRn4TskigfHGXtCb2MXL3kC7YDDZWbsBme.jpg

rVZaNASxeGLyncoRTePP3kVMPVgb9XP4GxTOUeO7.jpg

Схожі матеріали