Спільна прикордонна операція «Карпати – 2021» набирає обертів

clock
19.07.2021 15:13

За два тижні в рамках операції «Карпати 2021» затримали 38 порушників, з яких 23 нелегальних мігранти, та понад 70 тисяч пачок контрабандних сигарет.

З початку проведення заходів організовано виставлення 80 спільних прикордонних нарядів поза пунктами пропуску. Наразі операція набирає обертів. На посилення прикордонних підрозділів Чернівецького загону прибувають бійці Національної гвардії України. Лише минулої доби на ділянці Чернівецького прикордонного загону, завдяки злагодженим спільним діям правоохоронців України та Румунії, затримано 58 ящикыв сигарет.

Нагадаємо, що операція проводиться за ініціативи Державної прикордонної служби України у Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Основною її метою є запобігання та протидія незаконному переміщенню через державний кордон нелегальних мігрантів, товарів та вантажів, зокрема з використанням безпілотної та малої авіації.

До проведення операції залучено сили і засоби Державної прикордонної служби, Національної поліції, Служби безпеки, Державної міграційної служби, Державної митної служби, Збройних Сил, Національної гвардії та Державної податкової служби України. Також здійснюється взаємодія та обмін інформацією із прикордонниками суміжних країн, зокрема з Європейським агентством «FRONTEX», Інтерполом та Європолом.

Операція передбачає тривалий комплекс заходів як на кордоні, так і у тилових районах України. Також відмітимо, що у ході цієї операції тісно співпрацюють оперативні, оперативно-розшукові та аналітичні підрозділи. Активно використовується пілотована та безпілотна авіація, спеціальна техніка органів, залучених до проведення операції.

Спільна діяльність учасників операції націлена не лише на затримання виконавців на кордоні, а й на виявлення усіх фігурантів незаконних схем – до організаторів включно, а також виявлення місць накопичення товарів, місць перебування, працевлаштування незаконних мігрантів, потужностей з виготовлення контрафактної продукції тощо.

Коментують: Сергій Первак – старший офіцер відділу прикордонної служби Чернівецького загону та Петро Бойко – заступник командира стрілецького батальйону Нацгвардії.

Державна прикордонна служба України 

Схожі матеріали