Нацгвардієць Святий про бої за Авдіївку, аеророзвідку та про те, як наш дрон полював на дрон окупантів (ВІДЕО)

clock
28.04.2024 14:00

Офіцер групи розвідки нетішинського підрозділу Національної гвардії України на псевдо Святий вирішив стати військовослужбовцем на початку війни – у 2014 році. З того часу почалася його служба у спеціальному підрозділі Нацгвардії.

Після початку повномасштабного вторгнення Святий готувався виїжджати в зону виконання бойових задач. Щоб бути там максимально ефективним, він розпочав навчання і став оператором безпілотного літального апарату. Здобуті навички Святий зміг застосувати знищуючи ворогів, зокрема в Авдіївці. Гвардієць наводив артилерію та скидав боєприпаси на ворогів.
 
 
В одній зі своїх історій він згадує, як виявив ворожий склад боєприпасів та влучним скидом знищив його. 

«Ці емоції ніколи не забути! Ефективна взаємодія і співпраця між підрозділами на фронті – це запорука якісного виконання бойових завдань",- розповідає гвардієць.

Святий відповідав за аеророзвідку й інформацію про ворожі цілі він передавав артилерії й операторам FPV-дронів, котрі негайно знищували ворога.

«Коли йшли штурми ворога на наші позиції, ми коригували арту. Арта знищувала живу силу противника, були попадання по БМП, по їхніх «мотолигах», були штурми з танками. Мені треба було знайти кого саме треба знищити, а далі працювали «FPVшники» й знищували атакуючі підрозділи ворога», – пояснює Святий.


Більше про те, як гвардієць Святий знищував окупантів у боях за Авдіївку дивіться у сюжеті.

 

Національна Гвардія України

Схожі матеріали