Контраст
Шрифт

Сестрам Савченко вручили підозру за використання підроблених COVID-сертифікатів - Денис Монастирський

clock
29.10.2021 18:37

Екснардепу Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підроблених COVID-сертифікатів, з якими вони намагалися потрапити в Україну.

Про це сьогодні, 29 жовтня, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Всі, хто порушує Закон, мають бути готові понести відповідальність! Незалежно, чи ви Герой України, чи екснардеп, чи просто громадянин», — наголосив Денис Монастирський.

За словами очільника МВС України, лише впродовж поточного тижня правоохоронці розпочали 59 кримінальних проваджень за підроблення результатів ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. По всій країні працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють на справжність COVID-сертифікати та ПЛР-тести. Прикордонники використовують спеціальне обладнання, яке виявляє такі фейкові документи.

Денис Монастирський закликав громадян не купувати підроблені сертифікати про вакцинацію та ПЛР-тести.

"Всі, хто задумується купити такі підроблені сертифікати, ПЛР-тести чи зробити їхню копію в спеціалізованих програмах – пам’ятайте, одне таке рішення залишить відбиток на всьому вашому майбутньому. Подумайте, скільки виникатиме проблем із роботодавцями, які бачитимуть, що ви раніше судимі? Вже не кажучи про інші труднощі, які можуть супроводжувати вас по життю через одне таке рішення", - наголосив міністр. 

Нагадаємо, поліція притягує до відповідальності колишню нардепку за використання підробленого COVID-сертифіката.
 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність