Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
19.07.2021 15:04

У період з 12 по 18 липня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 40-ка містах обласного та районного підпорядкування, 25-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали територію залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі.
 
Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 134 особи за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 534 особи за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 пістолет, 1 пристрій травматичної дії, 12 набоїв, 0,275 кг наркотичних речовин. Повернуто майна на суму 34 тис. 296 грн. (9 тис. 454 самостійно, 24 тис. 842 спільно з НПУ).

Впродовж літнього оздоровчого курортного сезону військовослужбовці НГУ забезпечують охорону громадського порядку на території міст Івано-Франківськ, Одеса, Слов’янськ, Святогірськ, Щурово, Маріуполь, Мелікіно, с. Гряда, с. Світязь, м.Мельники Шацької ТГ, м. Верховина, с. Рудка.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території с. Мусіївка Полтавської обл. та смт Добротвір Львівської обл.

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 23 масових заходах:

під час громадських акцій біля державних органів влади;

під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України 9-го скликання (13-15 липня);

біля судових установ;

під час спортивних заходів;

під час святкових заходів тощо.

Військові Нацгвардії брали активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, минулого тижня, вони здійснювали охорону територій 2 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у Києві та Одесі.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 6 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі 1 особу за підозрою у причетності до НЗФ, та 81 особу за адміністративні правопорушення. У затриманих вилучені наркотичні речовини.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують виконувати завдання щодо здійснення заходів державної охорони, забезпечення проведення широкомасштабних масових заходів громадсько-політичного характеру, охорони органів місцевого самоврядування, а також у профілактичних заходів в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою, в тому числі з протидії незаконному видобутку бурштину у Волинській, Рівненській та Житомирській областях.

З початку року гвардійські патрулі затримали 3 тис. 160 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 47 тис. 142 особи за адміністративні правопорушення, з них 137 осіб за кримінальні правопорушення на території проведення ООС.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

13 липня патрулем в/ч 3036 НГУ зі службовим собакою, під час несення служби з ОГП в м. Харків, було затримано громадянина за  ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 14 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

14 липня патрулем в/ч 3011 НГУ зі службовим собакою, під час несення служби з ОГП в м. Кривий Ріг, було затримано чоловіка за  ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження вагою 16 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

14 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

14 липня автопатрулем в/ч 3039 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП в м. Миколаїв, було затримано чоловіка за  ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено психотропні наркотичні засоби загальною вагою 47 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

14 липня автопатрулем в/ч 3033 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Енергодар, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

14 липня автопатрулем в/ч 1241 НГУ під час несення служби з ОГП в м. Івано-Франківськ, було виявлено та затримано чоловіка за ст. 185 ККУ, який із кишені місцевого жителя викрав мобільний телефон вартістю 5 тис. грн.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

15 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

15 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було виявлено та затримано двох чоловіків, які згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебували в активному розшуку за ст. 309 ККУ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

15 липня автопатрулем в/ч 4114 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП у м. Львів, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 186 ККУ «Грабіж». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

15 липня патрулем в/ч 3053 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Хмельницький, було затримано чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного та синтетичного походження загальною вагою 32 грами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

15 липня автопатрулем в/ч 1141 НГУ спільно з НПУ, під час несення служби з ОГП в м. Луцьк, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено пістолет (ПМ) без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

15 липня резонансним було затримання спільно з працівниками НПУ громадянина (за ст.115 ККУ, 296 ККУ), який близько 19.50 15.07.2021 біля магазину “Айсберг” в м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області підірвав гранату РГД-5 внаслідок чого 6 осіб отримали осколкові поранення різної тяжкості, серед яких чотирирічна дитина.

16 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП в СТП «Затока» Одеської області, було затримано чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено травматичний пістолет та 12 набоїв до нього без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

16 липня патрулем в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП м. Одеса, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 186 ККУ «Грабіж». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

16 липня автопатрулем в/ч 3056 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Херсон, було затримано чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину рослинного походження вагою 15 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

16 липня автопатрулем  в/ч 4114 НГУ, під час несення служби з ОГП в м. Львів, по гарячим слідам, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано чоловіка за ст. 185 ККУ, який проник до салону чужого автомобіля та викрав особисті речі. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

17 липня автопатрулем в/ч 1241 НГУ, під час несення служби з ОГП у м. Івано-Франківськ, після отримання повідомлення про незаконне проникнення в квартиру та здійснення грабежу із заволодінням 13 ювелірними прикрасами невідомою особою, «по гарячих слідах», при відпрацюванні прилеглої території за орієнтуваннями, було виявлено та затримано громадянина за ст. 186 ККУ «Грабіж», у якого під час проведення поверхневої перевірки виявлено викрадені прикраси. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу  районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали