Контраст
Шрифт

Навесні 2022 року повноцінно запрацює Єдиний реєстр зброї – Денис Монастирський

clock
02.12.2021 13:43

Про це сказав сьогодні, 2 грудня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на Міжнародному форумі з питань клептократії та незаконних фінансових потоків.

«На початку наступного року ми презентуємо Єдиний реєстр зброї, що також суттєво подолає корупційну складову. Ця сфера викликала багато зауважень. Вже у березні-квітні реєстр запрацює повноцінно», - повідомив очільник правоохоронного відомства.

Денис Монастирський розповів, що МВС стрімко розвиває цифрові технології. ІD-картки, посвідчення водія, які відображаються в застосунку «Дія», дозволяють отримати електронні послуги без проблем і без корупції. Онлайн можна отримати місце у черзі.

«Мета для Сервісних центрів – безпроблемне, законне отримання водійського посвідчення, яке має бути реалізоване протягом трьох місяців. У процедурі отримання довідки про несудимість є проблеми. Однак, протягом двох-трьох тижнів усунемо недоліки й таку довідку можна буде отримати онлайн. Громадянин миттєво отримує витяг з реєстру, а уповноважена особа зможе перевірити цей документ через QR-код», - сказав він.

Очільник правоохоронного відомства розповів, що у питаннях «побутової» корупції українські спеціалісти орієнтувались на досвід міжнародних колег і впроваджували цифровізацію послуг:

«Хочу сказати, що цей кейс дуже успішний в Україні. Якщо раніше ми переймали досвід, то тепер ми можемо ним ділитись. В тому числі електронне кримінальне провадження стане суттєвим кроком у протидії корупції в Україні», - зазначив Денис Монастирський.

Міністр внутрішніх справ закликав колег об’єднати зусилля всіх правоохоронних органів: «Тільки таким чином можна говорити про реальну протидію цьому явищу».

Нагадаємо, у МВС назвали п'ять основних переваг запровадження Єдиного реєстру зброї.

Департамент комунікації МВС України 

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність