На Вінниччині поліція перекрила канал постачання наркотиків до місць позбавлення волі

clock
14.01.2022 11:49

Організував діяльність міжрегіонального злочинного угруповання так званий «смотрящий» за однією з виправних колоній області. Він неодноразово був засуджений за вчинення майнових та наркозлочинів, і зараз відбуває покарання за злісне невиконання законних вимог адміністрації виправної установи. У спільники він залучив раніше судимих  жителів  Запоріжжя, які перебували на волі. Наркотики доставляли до установи відбування покарань у пакунках з продуктами.     

Викрили злочинну діяльність зловмисників та ліквідували канал постачання наркотиків слідчі обласного главку поліції спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань та  УСБУ у Вінницькій області. Протягом року поліцейські документували протиправну діяльність злочинного угруповання, до складу якого входили близько десяти осіб.

Організував канал постачання наркотичних речовин на закриту територію 32 – річний ув’язнений однієї з колоній області. Він підтримував кримінальні традиції,  чим  здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого». До злочинної діяльності він залучив, раніше судимих  жителів  Запоріжжя, які перебували на волі. Спільники передавали засудженим психотропні речовини, сховані у продукти. У подальшому засуджені передавали наркотичний засіб організатору групи. 

12 січня поліцейські за силової підтримки бійців КОРДу та оперативного відділу виправної колонії «Циклон» провели санкціоновані обшуки. 

Як розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген  Кронівець, обшуки провели одночасно в установі відбування покарань та в Запоріжжі за місцем проживання спільників. Слідчі вилучили у підозрюваних наркотичні речовини, мобільні телефони, чорнові записи, сім-картки та інші докази їх протиправної діяльності.

Документування діяльності організованого злочинного угруповання здійснювалось під процесуальним керівництвом обласної прокуратури в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи передача цих речовин у місця позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

 
Відділ комунікації поліції Вінницької області

Схожі матеріали