Контраст
Шрифт

На Сумщині викрили схему продажу підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19

clock
27.10.2021 12:47

Слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Сумській області за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в Сумській області, під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, в Сумах припинено діяльність лікаря сімейної медицини та фізичної особи, які за попередньою змовою організували схему продажу міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 з внесенням даних в інформаційну систему.

Встановлено, що житель обласного центру через один із месенджерів підшукував бажаючих отримати свідоцтво без обов’язкового щеплення. Після отримання оплати «за роботу», дані цих осіб чоловік передавав медпрацівниці, яка вносила їх в інформаційну систему Національної служби здоров’я України. Відтак відомості про вакцинацію від COVID-19 з’являлись у мобільному додатку «Дія».

За попередніми даними, за таке свідоцтво замовники сплачували у середньому 3 тисячі гривень.

Вчора, 26 жовтня, під час санкціонованих обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, готівку, медичні документи тощо.

На даний час тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо вручення медику та фізичній особі повідомлення про підозру. За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Схожі матеріали
Діяльність