На Рівненщині 18 поліцейських офіцерів громади приступили до служби у дев’яти територіальних громадах

clock
26.11.2021 14:18

Сьогодні, 26 листопада, вони отримали ключі від 17 службових автомобілів «Renault Duster».

Урочисті заходи за участю начальника ГУНП в Рівненській області Олексія Камишанського, голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля,  першого заступника голови облради Сергія Свисталюка, голів територіальних громад і поліцейських офіцерів відбулись сьогодні, 26 листопада, на майдані Просвіти у Рівному. 

Нині на Рівненщині у рамках проєкту 51 поліцейський офіцер громади несе службу у 32 територіальних громадах, 10 із яких долучилися до ініціативи поза конкурсом. Сьогодні для якісного та оперативного реагування на повідомлення громадян поліцейські офіцери забезпечені 50-ма службовими автомобілями підвищеної прохідності «Renault Duster».

«Поліцейський офіцер громади – це синергія місцевої влади та поліції у дії, — підкреслив керівник області Віталій Коваль. — Поліцейський офіцер громади — це перший помічник, гарант стабільності і спокою на території. Це той, хто працює для громадян, у громаді і з громадою».

Віталій Коваль висловив упевненість, що «нові шерифи» — це саме ті, кого нині чекає Рівненщина. І побажав, щоб ці сталеві коні стали поліцейським офіцерам громад надійними помічниками у якості, швидкості і боєздатності.

Начальник поліції області Олексій Камишанський, передусім, подякував головам територіальних  за підтримку.

«Лише пів року тому ми підписували меморандуми про наміри, а сьогодні поліцейські уже заступили на службу у громадах, — підкреслив він. — Офіцери пройшли спеціальні навчання та будуть надавати якісні поліцейські послуги для жителів територіальних громад. Це приклад для інших у створенні  якісної сервісної  служби на території Рівненської області». 

Сертифікати та ключі від службових автомобілів представники обласної влади вручили головам Білокриницької, Зорянської, Великоомелянської, Городоцької, Дубенської, Здолбунівської, Вараської, Острожецької та Костопільськоїтериторіальних громад, а Олексій Камишанський поліцейським офіцерам зазначених громад передав помпові рушниці.

Службові транспортні засоби укомплектовані всіма необхідними для роботи інструментами. Зокрема, авто оснащені сейфом, бензопилою, ліхтариками, буксирувальними тросами, термопринтерами для винесення постанов про вчинення адмінправопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

На завершення головний поліцейський області Олексій Камишанський побажав поліцейським офіцерам громад усі знання, отримані під час навчання реалізувати та стати гідними помічниками громадянам у всіх труднощах сьогодення.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали