На Луганщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом використання підробленого сертифікату про вакцинацію

clock
08.12.2021 11:58

В одному з магазинів смт Троїцьке жінка пред’явила поліцейському міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підробки. Вилучений документ спрямовано для проведення експертизи, проводяться заходи на встановлення особи, яка виготовила сертифікат.  

Так, вчора, 7 грудня, під час щоденного патрулювання з перевірки дотримання карантинних обмежень, в одному з магазинів смт Троїцьке, 55-річна місцева мешканка пред’явила поліцейському офіцеру громади міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 з ознаками підробки.

Поліцейськими попередньо встановлено, що для того, щоб мати змогу їздити у громадському транспорті, жінка за 300 грн придбала підроблений документ у невідомого чоловіка в м. Куп’янськ.

За даним фактом відомості внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Вилучений документ спрямовано для проведення експертизи, проводяться заходи на встановлення особи, яка виготовила сертифікат.

Поліцейські нагадують, що підробка та використання підроблених свідоцтв про вакцинацію є кримінальним правопорушенням. Якщо вам відомі такі факти, звертайтеся за номером 102.

Відділ комунікації поліції Луганської області

Схожі матеріали