Контраст
Шрифт

Мінцифра, за згодою МВС, запропонувала стажування хлопцю, який підробив застосунок Дія

clock
28.10.2021 19:47

Міністерство цифрової трансформації за згодою Міністерства внутрішніх справ запропонували стажування розробнику фейкового застосунку Дія. До суду він буде проходити "перевиховання в ІТ", працюючи над соціальними проєктами в Мінцифрі.

У перемовинах взяли участь Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін. 

“Я постійно наголошую, що ми в МВС орієнтовані будувати сервіс, а не каральний орган. І ось сьогоднішня історія, як на мене, чудовий приклад. Кіберполіція швидко знайшла хакера-самоучку, який нещодавно створив фейкову Дію. Так само швидко ми познайомили його з Міністром цифрової трансформації. Хлопцю запропонували спокутувати свою провину і постажуватися в міністерстві”, - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін. 

Нагадаємо, 27 жовтня кіберполіція у співпраці з представниками Мінцифри викрили 21-річного чоловіка, який самотужки розробив застосунок для смартфонів. За дизайном він був ідентичним із державним застосунком Дія. У фейковій програмі користувачам надавалася можливість створити собі будь-який документ із представлених в офіційному програмному забезпеченні. Зокрема, користувачі могли змінити свій вік, додати будь-яке фото або підробити сертифікат про вакцинацію від Covid-19. Проте, у розробки не було доступу до жодного з держреєстрів, а під час першої ж його перевірки можна було викрити підробку.

 

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали
Діяльність