Контраст
Шрифт

Денис Монастирський назвав практичні кроки МВС у питанні підвищення заробітних плат для поліцейських

clock
03.12.2021 13:24

Під час брифінгу із журналістами, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський сказав, що наступного року в держбюджеті на систему МВС закладено невелике збільшення. Однак, цих коштів недостатньо для підвищення заробітних плат правоохоронцям. Тому, МВС напрацьовує нові можливості для збільшення грошового забезпечення. 

«Ми вважаємо можливим збільшити надходження до держбюджету за рахунок несплачених акцизів. Сума втрат бюджетом сягає від 10 до 40 мільярдів млрд за рік. МВС взяло обов’язок підняти надходження до держбюджету, цим піднімемо заробітні плати правоохоронцям»,  - зазначив очільник правоохоронного відомства.  

Варто зазначити, що у бюджеті України на 2022 рік передбачено спрямування доходів від перевиконання плану щодо зборів акцизних податків з вироблених в Україні та з ввезених на митну територію держави спирту, тютюну та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах на підвищення грошового забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських. 

Довідково, за інформацією голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, за листопад поточного року  надходження до бюджету від акцизів на тютюнові та алкогольні вироби збільшились на 16 та 18.8 % відповідно. Лише за цими показниками державний бюджет за вказаний період доотримав: за тютюнові вироби  - 696 млн грн та за алкогольні - 188 млн грн. 

Нагадаємо, з 1 листопада 2021 року за дорученням Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського розпочато операцію «Акциз». За перший місяць проведення операції вдалося збільшити надходження до державного бюджету. Це, в першу чергу, результат роботи працівників Департаменту стратегічних розслідувань та інших відповідальних органів, чия робота націлена на подальшу ефективну протидію тіньовому бізнесу. 

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність