Чернівецькі поліцейські вилучили понад 2,5 тисячі нарковмісних рослин

clock
05.09.2021 21:37

У правопорушника вилучено рослини, висушені коноплі, зброю та боєприпаси. Чоловіка затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За порушення чинного законодавства йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Отримавши інформацію про те, що 33-річний житель села Митків вирощує на городі нарковмісні рослини, співробітники Чернівецького районного управління поліції та підпорядкованого йому відділення поліції № 3 (м. Заставна) здійснили санкціонований обшук на території домогосподарства чоловіка. Поліцейські виявили докази його протиправної діяльності.

Зокрема, у порушника вилучили понад 2,5 тисяч кущів конопель, 20 кг висушеної наркосировини, пристрій для вживання наркотиків, нарізну гвинтівку, понад 100 набоїв та 2 пістолети.

Вилучені речові докази співробітники поліції направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Зловмисник раніше вже потрапляв у поле зору поліції за скоєння кримінального правопорушення. Поліцейські затримали його в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі поліції вирішують питання повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці встановлюють походження вилученого та перевіряють чоловіка на причетність до збуту наркотиків.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

HxWUfYKJwdIjoworgTJnKsMrdfW9JUI6rMqBWq4T.jpg

E5PXfWKCnbiUEv3W1YZwUXXZSfEsuQ6ow8i5wTop.jpg

CkxQUaZxZWb6qHDU2NUYmXUot7UkGq5q2oaK7OPs.jpg

Схожі матеріали