Хресна хода в столиці завершилася без порушень публічної безпеки і порядку (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.07.2016 15:14

27 липня у церковних заходах взяли участь близько 14 тисяч громадян,  28 липня – 15 тисяч. Відкрито одне кримінальне провадження, дев’ятьох осіб запросили до поліцейських дільниць. Такими є результати роботи правоохоронців упродовж двох останніх днів.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий зазначив, що сьогодні, 28 липня, ситуація є абсолютно контрольованою. Правоохоронні органи, включно з приданими силами з інших регіонів, працюють в такому ж режимі, як і вчора.

«Грубих правопорушень не зафіксовано. Все пройшло абсолютно спокійно і рутинно», – зазначив Сергій Яровий.
Упродовж кількох останніх тижнів поліція працювала в посиленому режимі, супроводжуючи колони паломників територією кількох областей України зі сходу та заходу держави. За маршрутом руху колон правоохоронці перевіряли прилеглу територію. 

Завдяки такій роботі вдалося нейтралізувати потенційну загрозу від вибуху. Кінологи зі службовими собаками виявили закладку з бойовими гранатами на Житомирській трасі в районі с. Капітанівка Києво-Святошинського району. Закладку локалізували та знешкодили поліцейські-вибухотехніки. За фактом виявлення боєприпасів відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Задля запобігання можливим провокаціям було організовано підвезення паломників до місця проведення церковних заходів на Володимирській гірці у центрі Києва. Крім того, доступ до цієї території був організований винятково через рамки металошукачів, а речі прибулих вірян перевіряли працівники поліції. 

Правоохоронці запобігли кільком спробам дрібних провокацій, своєчасно локалізувавши їх. Упродовж вчорашнього дня до відділень поліції були запрошені 9 громадян. Двоє з них мали намір кидати курячі яйця по учасниках ходи, четверо – мали при собі плакати, які могли своїм змістом спровокувати конфлікт. Ще трьох громадян запросили до поліції за підозрою у спробі пронести заборонені предмети на територію Києво-Печерської лаври. В одного з них поліцейські виявили газовий балончик. Після з’ясування особи та профілактичних бесід усіх їх відпустили.

Нагадаємо, що 26 липня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що для охорони правопорядку під час ходи МВС вводить особливий режим.


Департамент комунікації 
Національної поліції України

Схожі матеріали