Слобожанські гвардійці вибороли 26 медалей на турнірі «Звитяга нескорених»

clock
31.07.2024 13:20

У кваліфікаційному турнірі «Звитяга нескорених», який пройшов у Черкасах, від Слобожанських гвардійців взяли участь 11 військовослужбовців.  У загальному заліку вони вибороли 26 медалей. Зокрема - 11 золотих, 9 срібних та 6 бронзових. У змаганнях з веслування на тренажері команда 5-ї Слобожанської бригади зайняла 1 місце.

Ветерани змагались  у веслуванні на тренажерах, жимі лежачи, аеробайках та ривку гирі.


Кожний учасник цих і майбутніх змагань отримує рейтингові бали за підсумками яких відбиратимуть учасників на міжнародні змагання, які організатори планують провести в жовтні цього року під час фестивалю “Arnold Classic Europe».

Головним суддею змагань став чемпіон світу зі стронгмену та почесний президент “Федерації стронгмену України” Василь Вірастюк.

“Такі змагання для військових та ветеранів проводять у різних містах України. Фінал цього року має відбутися в Буковелі. За його результатами відберуть 50 учасників, які представлятимуть команду України на міжнародному турнірі в Мадриді”, – повідомив Василь Вірастюк.


За словами президента ГО “Федерація стронгмену України” Сергійя Конюшка подібні змагання організатори намагаються проводити кожні два тижні у різних містах України. 

“Поступово ми відходимо від моделі організовувати змагання в Києві чи інших базових містах. Хочемо охопити якомога більшу кількість ветеранів, тому змагаємося кожні два тижні в новому регіоні. Таким чином розвиваємо систему спортивної реабілітації ветеранів. Маємо певні регіональні осередки спортивного ветеранського руху”, - зазначив Сергій Конюшок.


Загалом участь у змаганнях взяли 112 стронгменів – це ветерани війни, військовослужбовці, представники силових структур з Харкова, Маріуполя, Києва, Вінниці, Запоріжжя та інших міст України.

Національна гвардія України

Схожі матеріали