Залякував місцевих мешканців та мародерив: поліцейські повідомили про підозру черговому колаборанту

clock
27.02.2024 10:48

Як з’ясували слідчі, у 2022 році мешканець села Турове Золочівської громади під час тимчасової окупації добровільно ремонтував автомобільну техніку, яку рашисти відбирали у місцевих мешканців. Потім окупанти використовували її для перевезення снарядів.

Окрім того, зловмисник надавав інформацію щодо місцевих мешканців, які підтримують Україну, учасників АТО/ООС, військових Збройних Сил України та співробітників правоохоронних органів. 

Наразі слідчі відділу поліції № 2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 

Під процесуальним керівництвом Богодухівської окружної прокуратури за оперативного супроводу СБУ слідчі повідомили 36-річному зловмиснику про підозру у скоєнні злочину. 

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Національна поліція України

Схожі матеріали