У військових частинах НГУ та ДПСУ завершився перший етап проєкту НАТО з психологічної підтримки військовослужбовців

clock
28.08.2023 18:20

У серпні цього року завершився перший цикл реалізації проєкту НАТО з психологічної реабілітації й відновлення психологічної стійкості та боєздатності військовослужбовців. Він розпочався на початку липня і тривав майже два місяці. Впродовж цього часу у військових частинах Нацгвардії та Держприкордонслужби відбулись тренінгові семінари з бійцями, які отримали травматичний досвід.

Даний проєкт реалізується за підтримки Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну, в рамках Комплексного пакета допомоги Україні, у відповідь на запит Міністерства внутрішніх справ України.

“Збереження психічного здоров’я військовослужбовців системи МВС України, зокрема учасників бойових дій, є одним з пріоритетних напрямків роботи нашого відомства. Психологи, які працюють з бійцями використовують сучасні напрацювання у цій сфері та впроваджують міжнародний досвід. Відзначу, що відгуки, які ми отримуємо від командування військових частин, де пройшли семінари є досить позитивними”, – зауважила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, підсумовуючи результати двох місяців роботи проєкту. 

Нагадаємо, що реалізацію проєкту забезпечує громадська організація “Ліга офіцерів”, яка з 2014 по 2019 рік системно працювала у напрямку психологічної підтримки військовослужбовців Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали