Стерте КАБами Нетайлове. Авдіївські «білі янголи» та волонтери привезли мешканцям 500 кг продуктів

clock
22.03.2024 15:20

Від села до фронту – менше трьох кілометрів. Ворог закидує Нетайлове авіабомбами потужністю до 1500 кг. Домівки стоять у руїнах, а люди поневіряються по підвалах. Під час гуманітарного рейсу окупанти намагались знищити екіпаж та нанесли удар по місцю, де перебував автомобіль. 

Ще кілька місяців тому пункт видачі гуманітарної допомоги розташовувався в місцевій школі, але російські війська розбили будівлю. Тепер група «білий Янгол» спільно з волонтерами розвозить продуктові набори по укриттях. Щоб вижити й не наразити на небезпеку громадян, правоохоронці не затримуються на одному місці та маневрують.

Мешканці живуть комунами, будинки більшості з них зруйновані. Внаслідок авіаударів постійно хтось гине. З’явилися могили у дворах.

«Хлопці лагодили дах, прилетіло… до лікарні не довезли», - розповідає чоловік, який і сам дивом вижив після влучання бомби в оселю.

Люди показують свої «кімнати» у підвалі. З собою під землю забрали найцінніше – побутову техніку, ікони та власноруч розписані українські сувеніри. До російського вторгнення жінки вели в школі гурток декоративно-прикладного мистецтва.

«Речей ніяких немає, ось, в чому були - в тому й ходимо, все розбито та завалено», - каже місцева жителька.

За останній тиждень з Нетайлового евакуйовано двох людей. У селі залишається 70 мешканців. Усе, про що вони молять: «Жити хочеться».

 

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали