Річниця звільнення Святогірська: як живе місто (відео)

clock
12.09.2023 19:00

12 вересня 2022 року в ході Харківської наступальної операції бійці Національної гвардії, ЗСУ та територіальної оборони звільнили Святогірську громаду Донецької області. Тоді сили оборони України зайшли у місто Святогірськ.

Тижнями раніше, на початку серпня 2022 року над найвищою точкою Святогірська замайорів Державний Прапор України. Його підняли бійці Батальйону імені генерала Кульчицького спільно з бійцями-прикордонниками. Уже тоді українські захисники дали знати загарбникам, що Святогірськ - це Україна.

За час окупації російські війська практично стерли місто з лиця землі. До складу Святогірської громади входить 13 населених пунктів. Нині тут проживає понад тисячу людей.

З перших днів деокупації правоохоронці у співпраці з представниками місцевої влади займаються вирішенням гуманітарних питань. Поліція та ДСНС розміновують дороги, будинки, кладовища, розбирають завали. Досі триває ексгумація з одиночних стихійних поховань.

Попри те, що громаду звільнили від окупантів, залишатися у Святогірську та навколишніх населених пунктах досі небезпечно. Адже на визволених територіях ще багато нерозірваних мін, снарядів і розтяжок. Окрім того ворог не припиняє атаки. Тож правоохоронці закликають містян евакуюватися до більш безпечних регіонів.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали