Прикордонники затримали одночасно 10 ухилянтів, які на двох авто планували потрапити до Румунії

clock
23.06.2023 17:00

Навіть після спеціальної операції «Захід-2023», прикордонники Чернівецького загону продовжують посилено охороняти кордон. Впродовж минулої доби на ділянці відділу прикордонної служби «Фальків» затримано 12 чоловіків з Рівненщини та одного з Буковини.

Так, учора зранку на контрольному посту, неподалік кордону з Румунією, охоронці кордону зупинили два автомобілі BMW, у яких перебувало 10 мешканців Рівненської області. Під виглядом туристів чоловіки призовного віку «з вітерцем» прямували до державного рубежу та розповідали прикордонникам байки про те, що вони звичайні мандрівники.

Декілька годин поспіль, ще двоє «туристів» з Рівненщини намагалися пройти пішки в обхід контрольного посту. Під час затримання чоловіки не змогли пояснити ані мети перебування в контрольованому прикордонному районі, ані причини слідування в обхід основної дороги.

Згодом прикордонний наряд зупинив автомобіль буковинця, який також переконував, що прямує у гори заради відпочинку та гарних Карпатських краєвидів.

На затриманих прикордонники склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП. А двом водіям, які перевозили ухилянтів, загрожує кримінальна відповідальність за ст. 332 Кримінального кодексу України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали