Контраст
Шрифт

Поліція Миколаївщини підписала меморандуми про співпрацю ще з 16 територіальними громадами у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади»

clock
25.01.2022 15:15

Сьогодні, 25 січня, начальник ГУНП в Миколаївській області полковник поліції Сергій Шайхет та голови 16-ти територіальних громад регіону підписали меморандуми про співпрацю та партнерство.До проєкту долучилися 7 громад Миколаївського району, 5 – Баштанського, 2 – Первомайського та 2 – Вознесенського районів.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» передбачає забезпечення кожної громади поліцейським офіцером громади, де він буде працювати та мешкати. Адже безпека громади – це спільна мета поліції та територіальних громад.

У ході зустрічі присутні обговорили питання реалізації проєкту, зокрема забезпечення службовими приміщеннями, оснащення необхідною технікою та автотранспортом майбутніх поліцейських офіцерів громад.

Керівник поліції області зазначив, що днями для особового складу буде відкрито конкурс на посади поліцейських офіцерів з громадами, які долучилися до проєкту. А після відбору та відповідного навчання, що пройде кожен ПОГ, правоохоронці розпочнуть роботу на території ввірених їм громад.

– Безпека і правопорядок – спільна головна мета і поліції, і громад. Дякуємо вам, що розумієте і підтримуєте реалізацію безпекового проєкту «Поліцейський офіцер громади». Громади, які позапланово долучились до проєкту, та на території яких уже певний час працюють ПОГи, пересвідчились в ефективності та користі такої ініціативи. Це новий формат роботи поліцейських, які постійно перебуватимуть і житимуть у громадах, а отже і самі відчуватимуть і розумітимуть усі проблемні питання та якнайшвидше їх вирішуватимуть. Саме завдяки такій співпраці на місцях ми підвищимо рівень безпеки та правопорядку у кожному населеному пункті області, – підсумував Сергій Шайхет.

Нагадаємо, що раніше до офіційного запуску проєкту на Миколаївщині, сім громад вже розпочали співпрацю із власним «шерифом» та відкрили оновлені поліцейські станції.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Схожі матеріали
Діяльність