Поліція Закарпаття припинила діяльність угруповання наркоторговців, щомісячний дохід яких сягав 1,5 мільйона гривень (ВІДЕО)

clock
02.12.2023 11:00

Співробітники Мукачівського районного управління поліції, спільно зі співробітниками СБУ, викрили групу мукачівців, які налагодили мережу збуту наркотиків на території міста та району. Підозрюваним повідомили про підозру та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Відомо, що організатором групи є іноземець, який проживав на території України. До справи фігурант залучив ще двох мукачівців, один з яких вже раніше судимий за наркозлочини. Зловмисники розповсюджували особливо небезпечні наркотичні засоби, такі як Альфа-PVP («соль»), екстракт опіуму та марихуану. Щомісячний дохід зловмисників складав орієнтовно 1,5 мільйона гривень.

Для припинення їхньої діяльності та збору доказів правоохоронці провели ряд негласних заходів, зокрема і контрольні закупки.

За місцем проживання фігурантів поліцейські провели обшуки. Серед вилученого – десятки шприців, які використовувалися для фасування, синтетичні наркотики, наркотики рослинного походження, пристрої для їх вживання, готівка, мобільні телефони, електронні ваги та чорнові записи фігурантів.

Всі речові докази дослідили експерти. Наразі оперативники встановлюють канал їх надходження до фігурантів.

Трьом підозрюваним слідчі Мукачівського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції цієї статті за торгівлю наркотиками затриманим загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали