Поліція Харківщини забезпечила оперативне реагування на 1632 заяви від громадян

clock
02.12.2022 09:00

З метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 1836 транспортних засобів. За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 58 осіб.

Російські окупанти не припиняють наносити щоденні ракетні та артилерійські удари по мирному населенню територіальних громад Харківщини. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти минулої доби опрацювали 6 фактів руйнувань помешкань та інших об’єктів на території регіону внаслідок обстрілів та відкрили кримінальні провадження.  

Особлива увага приділяється забезпеченню правил дорожнього руху. Протягом минулої доби складено 2 адміністративних матеріали за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початку деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1952,7 га. Вилучено 26536 вибухонебезпечних предметів, знищено – 4465.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 3382  воєнних злочини, з яких  найбільше за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) – 2985 та за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України – 339.  

Національна поліція України

Схожі матеріали