Операція "Мігрант": близько 300 порушників виявлено у чотирьох регіонах України

clock
27.12.2023 15:50

Понад 150 незаконних мігрантів виявили у Києві, 127 - на Дніпропетровщині, 57 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ - на Запоріжжі та 14 - на Хмельниччині.

Міграційники Київщини проводили цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант" у період з 11 по 22 грудня. Перевірки відбулися у місцях концентрації іноземців: ринки, гуртожитки, заклади національних кухонь, будівельні майданчики тощо. У результаті виявлено 156 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них накладено штрафів на суму 583 тисячі 100 грн. Щодо 60 нелегальних мігрантів прийняті рішення щодо примусового повернення до країн походження, ще 12 - видворено за межі України. При цьому 32 іноземцям заборонено подальший в’їзд на територію України. До Пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщено 9 нелегальних мігрантів.

А от фахівці Дніпропетровського ДМС провели перевірки з 4 по 22 грудня. Виявили 70 нелегальних мігрантів, відносно яких ухвалене 41 рішення про примусове повернення до країн походження та 29 рішень про примусове видворення з України. Окрім того встановили та притягнули до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства України 127 осіб. Відносно 12 іноземців ухвалені рішення про заборону в'їзду на територію України. 8 порушників були поміщені до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Операція "Мігрант" відбувалась і на Запоріжжі з 4 по 22 грудня. На території області було виявлено 57 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ. Накладено адміністративних стягнень на суму 153 тисячі 680 грн. Більшість порушників - громадяни російської федерації, Грузії, Вірменії та Азербайджану.

ДМС у Хмельницькій області також підбив підсумки профілактичних заходів. Вони проходили в період з 11 по 22 грудня. Було виявлено 14 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них 4 нелегальних мігранти. За час операції винесено 14 постанов про накладання адміністративного стягнення на загальну суму 39 тисяч 950 грн.

Державна міграційна служба України

Схожі матеріали