Офіцери Служби освітньої безпеки працюватимуть з усіма учасниками освітнього процесу — Надія Ситник

clock
28.08.2024 19:00

Про це повідомила начальниця Управління організації Служби освітньої безпеки Національної поліції України Надія Ситник під час ефіру Національного телемарафону «Єдині новини».

 «Яка б ситуація не виникла, де потрібна допомога інспектора СОБ, навіть для простої консультації — звертайтеся до наших офіцерів, щоб разом напрацьовувати культуру безпечної поведінки у закладах освіти», — звернулася до батьків і дітей Надія Ситник напередодні нового навчального року. 

Вона зазначила, що відбір офіцерів СОБ вже проведено серед діючих поліцейських, які пройшли перепідготовку та додаткові тренінги. Відбір серед цивільного населення на вакантні місця був особливо ретельним, з високими вимогами — лише чверть кандидатів успішно пройшли відбір. 

«Зараз офіцери проходять навчання у вищих навчальних закладах Міністерства внутрішніх справ, де протягом півроку вивчатимуть основи правоохоронної діяльності, а також методи ефективної комунікації, медіації, принципи інклюзивної освіти, та вікові особливості розвитку дітей різного шкільного віку — все, що допоможе ефективно забезпечувати безпеку у школах», — зазначила Надія Ситник. 

Офіцери СОБ будуть присутні в закладах загальної середньої освіти протягом усього навчального процесу, контролюючи пропускний режим і патрулюючи територію закладу для запобігання потраплянню сторонніх осіб та небезпечних предметів. Вони також проводитимуть інтерактивні заняття зі школярами щодо правової обізнаності та співпрацюватимуть з учителями та батьками для організації заходів безпеки в школах. 

Детальніше дивіться в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини».

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали