Комплексно працюємо над створенням безпечного освітнього середовища: Катерина Павліченко

clock
28.08.2024 14:00

МВС України спільно з депутатським корпусом працює над створенням цілісної екосистеми безпеки в школах, яка включатиме цивільний захист, техногенну та пожежну безпеку, контроль доступу та безпечну прилеглу територію.

Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила: «Безпека учнів – наш пріоритет. Створення безпечного освітнього середовища потребує комплексного підходу, в якому кожен елемент відіграє важливу роль».

Ефективна взаємодія між усіма учасниками цього процесу сприятиме захисту кожного здобувача освіти. Для реалізації безпеки потрібне не лише бажання учасників, але й належне законодавче підґрунтя. Саме тому МВС спільно з депутатами працює над внесенням змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту». Ці зміни мають на меті створення чітких правових механізмів для забезпечення безпечного освітнього середовища, включаючи встановлення правил перебування на території та в приміщеннях закладів освіти, а також ефективне залучення поліції для превентивних заходів.

“Активна участь батьків, громади та депутатського корпусу є важливим елементом у цьому процесі. Спільними зусиллями ми створимо безпечне середовище, де кожен здобувач освіти  почуватиметься захищеним”,- підсумувала заступниця Міністра внутрішніх справ.

Цей проєкт спрямований на підвищення рівня безпеки в освітніх закладах та забезпечення комфортного навчання для всіх учасників освітнього процесу.

Департамент комунікації МВС України

 

 

 

 

Схожі матеріали