Підрозділи системи МВС отримали 1170 жіночих бронежилетів від Глобального фонду реформування сектору безпеки

clock
28.08.2024 17:00

Сьогодні, 28 серпня, за участі заступниці Міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Глобального фонду реформування сектору безпеки відбулася церемонія передачі жіночих бронежилетів з балістичними пластинами для потреб органів системи МВС.

Йдеться про 1170 одиниць, які будуть відправлені на потреби Державної прикордонної служби, ДСНС, Національної гвардії та Національної поліції України.

На початку заходу Катерина Павліченко подякувала міжнародним партнерам за новий пакет допомоги та зазначила, що підрозділи системи МВС вперше отримують такі бронежилети, які є адаптовані під жінок.

«Я хочу подякувати Глобальному фонду реформування сектору безпеки, Уряду та Посольству Німеччини в Україні та всьому німецькому народу за ту підтримку і допомогу, яку ми маємо від вас. Сьогодні ми отримуємо 1170 жіночих бронежилетів і вже найближчим часом вони будуть передані до підрозділів Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС та Державної прикордонної служби України. Ці бронежилети суттєво покращать службу для жінок, оскільки вони є розроблені саме під жіночу будову тіла. Вони є досить захищеними та будуть використовуватися у підрозділах, які виконують свої функції саме на передовій», – наголосила Катерина Павліченко.

Своєю чергою радниця з політичних питань Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ліза Гайке зазначила, що передача жіночих бронежилетів – це початок важливого та абсолютно нового напрямку співпраці з МВС. Вона заявила, що наразі українські жінки все більше залучені до безпекових питань, тому їх захист має бути відповідним:

«Ці бронежилети – це ще одне свідчення нашого зобов’язання допомагати Україні. Це наш внесок у сектор цивільного захисту, оскільки ми чудово розуміємо, що саме це буде підсилювати здатність України боротися з агресією росії. Балістичні куленепробивні бронежилети допомагатимуть жінкам органів системи МВС безпечно виконувати функції, захищаючи правопорядок та цивільне населення у різних регіонах України. Ці засоби індивідуального захисту спеціально адаптовані до жіночої будови тіла. Надаючи їх ми визнаємо величезний внесок жінок у нашу загальну безпеку. Ми розуміємо, що жінки беруть на себе все більше відповідальності в безпекових питаннях».

Заступник Голови Національної поліції України Геннадій Федорюк розповів, що наразі у відомстві працює майже 25% жінок, які на рівні з чоловіками виконують усі необхідні завдання. Тому важливо забезпечити їх усім необхідним, у тому числі індивідуальними засобами захисту:

«Війна докорінно змінила життя усіх українців, в тому числі працівників Національної поліції. Наразі Національна поліція виконує не властиві функції у порівнянні з мирним часом. Це і виконання службових обов’язків на передовій на рівні зі Збройними Силами України, евакуація мирного населення та доставлення гуманітарної допомоги. І на сьогоднішній день у Національній поліції працює майже 25% жінок від загальної чисельності особового складу. Тому ваша допомога сьогодні є дуже важливою та потрібною для нас».

Окремо учасники заходу ознайомилися із наданою допомогою. Як розповів головний інспектор відділу озброєння та логістики Департаменту КОРД Національної поліції України Сергій Осьмак, дані бронежилети складаються із жорсткої бронеплити у поєднанні з балістичним матеріалом, який забезпечує максимальний рівень захисту:

«З урахуванням анатомії жіночого тіла, максимального прилягання з використанням жорсткої бронеплити досягти неможливо. Утворюється пустота, яка негативно впливає на загальні балістичні властивості бронежилета і може слугувати зоною ризику. Відповідно для вирішення цієї проблематики були розроблені жіночі бронежилети з додаванням до конструкції додаткових спеціальних елементів. Даний бронежилет не створюватиме дискомфорту і забезпечуватиме належні умови для проходження служби жінками».

Наприкінці заходу заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко подякувала партнерам за візит та передану допомогу та наголосила, що кожен бронежилет є символом відданості і солідарності з українським народом.

«Ваша підтримка є надзвичайно важливою для нас, оскільки кожен бронежилет є не лише елементом захисту, але й символом вашої відданості і солідарності з українським народом. Це суттєво зміцнює нашу спроможність протистояти агресії російської федерації та підтримує моральний дух наших військових і правоохоронців», – резюмувала Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали